Monday, September 22, 2008

Aktiviti Hujung Minggu

Sabtu 20 Ramadhan - Seronok sangat hari ni sebab mak nak datang umah . Mak pegi Johor, baliknya baru singgah utk buka posa kat umah ... menu buka puasa, ikan masak kari, ikan bakar, dan sayur campur. Lauk yg simple ... tapi aku senang hati tengok mak berselera makan.

Aku tahu semenjak kebelakangan ini emak kurang selera makan ... mungkin sebab masalah yg melanda adik lelaki baru2 ini ... dan juga risau fikirkan rumah yg tgh renovate tu ... abg ngah sibuk ... yg lain2 tak reti ... harap sangat sempat siap sebelum raya.

Ahad 21 Ramadhan - Kemas umah sikit2 ... keluar ke pasar stadium ... beli tudung dan tikar buluh sarawak ... kali ni nak letak depan TV ... yg lama dah letak dekat meja makan. Aku nak kurangkan penggunaan karpet ... tiap kali menyapu banyak sgt habuk kecil warna merah... tak baik utk kesihatan apatah lagi batuk abang masih belum pulih.

Seterusnya kami ke Mydin 18... cari baju Melayu dan songkok Ikmal ... tema utk hari raya ... tunggggu ... aku pun dapat sepasang lagi baru kurung ... thank u papa! Hujan selebatnya ... nasib baik pekerja Mydin sudi pinjamkan payung utk ke kereta. Bagus gak hujan ni ... cuaca sejuk ... pokok2 bunga aku dapat minum ... he..he..

2 comments:

Tulip Merah said...

weekend we all balik kampung aje... rugi tak balik berbuka kat kampung...

seroja-08 said...

plan awal nak balik .. tapi my mum nak dtg ... tak pe next week dpt 4 ari buka kat kg