Friday, October 17, 2008

Hatiku Disentap lagi

Lunch hour utk hari Jumaat ... biasalah ramai yg buat open house ... so aku mengiringi geng2 sesektor ( he..he..betul ke bahasa ni) ke umah abg amin... dekat jer umah dia ... kat ne tah ... persint 9 kalu tak silap ...

Tujuan sebenar kami ramai2 ke rumah dia bukan sekadar utk beraya tapi melawat puteri bungsunya yg sakit ... u all bayangkan umur dah 5 bulan ... tapi berat badan cuma 2kg +++ ... sedih sgt rasanya ... tak pasti nama penyakit ... yg aku tahu jantungnya lemah dan akan termengah2 setiap kali minum susu ...

Sedihnya hati melihat dicilik diberi minum melalui tiub yg yg tersumbat di hidungnya ... tak tertahan rasa sebak dan sendu di hati ... Ini kami yg melihat, entah bagaimana la perasaan ibu yg mengandungkan dan menjaganya tiap masa. Terdetik hati nak ambik gambar si comel ... tapi takut tak tertahan airmata tiap kali melihat gambar tersebut.

Tapi dlm sedih2 pun ... hidangan nasi impit+ kuah kacang+rendang daging dan juga mee kari pasti tak dilepaskan ... amat menyelerakan ... patut la sedap sangat ... rupanya tukang masak import dari kampung ( mak mertua wife amin memang buka kedai makan) ... ramai gak yg minta resepi utk mee kari ....

Satu hal yg pasti kuingat ... rumah amin terletak di tingkat 6 ... kebetulan isterinya adalah PA kepada Datuk PBB ... sudilah kiranya Datuk turut serta dengan rombongan kami ... salah satu lift kat situ rosak ... hanya satu lift yg boleh digunakan ... u all boleh bayangkan la betapa jenuhnya kami menunggu ... tunggu punya tunggu org dah semakin ramai berkumpul depan lift ... akhirnya Datuk dan lain2 ambik keputusan menapak naik tangga ke tingkat 6 ... aku sorilah ... selit2 juga la kat lift dah macam dlm tin sardin ... akhirnya tgh menikmati hidangan barulah Datuk dan kuncu2nya sampai ... ala keciannya ... merah muka ...

2 comments:

susu dalam botol said...

bagus tau naik turun tangga esp untuk wanita mengandung :)

seroja-08 said...

susudlmbotol : yap, tak dinafikan bagus utk org yg pregnant dan yg banyak lemak kat peha cam saya ni ... tapi kalau 6 tingkat, saya fikir 2/3x kot.