Wednesday, October 29, 2008

Bangun Lewat

Ari ni agak terkocoh2 gi keje ... dkt 6.30 baru terbangun ... ni la padahnya tidur balik lepas tutup jam loceng ... letih sikit sebab malam tadi family abg ramai berkumpul dekat rumah.

Smlm balik keje singgah pasar dpn ofis ni ... kononnya nak cari popia otak2 ... tak jumpa ... akhirnya beli kuih donat dan roti John untuk minum petang.

Penat2 fikir nak masak apa malam ni ... rupanya MIL dah bawa bekal dri kampung ... nasi hujan panas satu periuk, ayam masak kari, dan ikan tongkol masak sambal ... adik ipar datang bawa telur bungkus dan ayam masak merah ... sementara abg lak dah rebuskan tulang buat sup ... ehm ... sampai tak tau nak pilih lauk yg mana satu ...

Sebelum gi keje sempat buatkan air jer ... utk breakfast pandailah MIL buat apa2 ... bertuah sungguh menantunya ... apa nak buat dah terlewat bangun ... family mertua akan ke PICC Putrajaya utk majlis konvo adik yg bongsu ... dia baru sahaja lulus interview di SPA ... belum dapat surat penempatan di kementerian apa ... sekarang keje sementara di LHDN ...

Tadi jumpa dengan BRO ... BRO bagi masa seminggu utk settlekan tugasan tu hari sebelum mesyuarat ... alhamdulillah ...

2 comments:

Tulip Merah said...

beberapa minggu lepas sy jumpa popiah otak2 tu. tapi brand lain dan saiz besar... tak berapa sedap...

seroja-08 said...

beli juga popia brand felda ... tak goreng lagi ... tu pun cam besar sikit ... rega pun mahal dlm 7.50...