Friday, October 10, 2008

10 Syawal

Semalam kuar ofis hujan ... tapi masuk USJ/Shah Alam ... jalan kering ... mendung macam baru nak hujan. Terus singgah d'orange tapau tomyam campur dan daging masak merah ... favorite kitaorg tiap kali makan kat sini ... balik umah cuma tambahkan telur dadar jer utk buka nanti.

Malam tadi operasi melipat kain yg dah melimpah ruah kat bakul ... he..he.. seminggu punya kain sejak balik dri kampung tu hari ... tiap hari membasuh ... tapi lipatnya hampeh!. Entahlah dlm banyak2 keje, lipat kain yg paling malas sekali ... tu yg selalu kumpul banyak2 ... so lipat sekali jalan jer ...

Sambil tu menonton citer ' Kabil Khusri Kabil Igam' ... penah tengok movie ni sekali ... tapi tak tau lak sad ending ... ingat citer lawak sampai ke akhir. Tgk TV punya pasal, sudahnya mata Ikmal lebih terlekat kat TV dari buat homework yg berhelai2. Dari kul 8.30 sampai 12 tghmalam baru siap homework.

Tu hari suruh Ikmal siapkan homework kat sekolah jer sementara tunggu papa dia jemput ... nak tergelak pun ada dengar jawapan Ikmal ... "homework tu keje rumah ... mana leh buat kat sekolah". Pas tu Ikmal tanya "kalau keje kat sekolah panggil apa? Terdiam kejap ... alamak panggil apa yer, aku jawab la "exercise" . he..he.. betul ker apa yg aku jawab ni ...

Lunch time ni ada beberapa jemputan rumah terbuka ... tak decide nak gi yg mana ... may be ikut tulip merah jer la ... sebabnya yg lain2 tak tau nak tuju ... member2 kat sini pergi ramai2 ... nak menyelit tapi kete dah penuh ... malas nak drive sendiri ...

1 comment:

Tulip Merah said...

eh samalah.. sy pun melipat baju (yg dari balik raya belum lipat2 lagi) sambil tgk KKKI...

tghhari ikut saya tau..