Thursday, October 9, 2008

9 Syawal

Semalam balik keje ujan sepanjang jalan ... masa kuar dri ofis ni, hujan dah berhenti, tapi nak masuk ke highway Elite ... hujan semakin lebat ... tapi sebab pemandangan agak cerah, tak la risau sgt memandu ... skrg tiap2 petang ujan ... boleh la pokok2 bunga minum selalu ... sepanjang raya tu nampak layu jer ... maklumlah tuan rumah tak de nak bagi minum... he..he... tuan rumah sibuk beraya isi tembolok sendiri ...

Sampai umah tgh layan citer Soleha ... baru teringat macam ada tak kena aje ... patut la ... ari kan posa ... boleh buat selamba derk jer tak prepare utk buka posa ... cek dapur ... nasi ada ... sup daging abg dah masak dalam periuk 'slow cooker' ... tinggal goreng ayam, sambal kicap dan buat sayur campur jer ... ehm ... cukup2 masa nak buka abg sampai dan bawa balik sate ... yum ..yum .. alhamdulillah ... murah rezeki cik abang sayang ...

Pagi ni sampai ofis ... pulangkan buku kat library ... korg jgn tak tau ... tu ari pinjam 2 buah ... balik sini tinggal sebuah ... lagi satu buku tak tau mana tercicir ... minta extend ... kot2 jumpa kat mana2 ... dah call kampung ... tapi tak de gak ... kalau tak kena ganti atau bayar duit la jawabnya ... pasal buku hilang ni ... tak story dgn abg pun ... nanti kena leter ... he..he..

2 comments:

Tulip Merah said...

saya tak mengikuti cerita soleha tu.. kekadang tertengok itupun kalau kat kampung bukak citer tu...

malas sikit nak tgk tv sekarang.. layan tido lagi best....

seroja-08 said...

tu satu2nya cite yg akak ikuti ...
abg kata cuti sekolah blan 12 ni cukup setahun lebih cite tu .. he..he..