Sunday, June 21, 2009

Minggu Terakhir Cuti

Akhirnya cuti 3 minggu sudah sampai ke penghujungnya ... aktiviti penuh sepanjang minggu ini ... Isnin tu aku ke IPGM untuk hantar tugasan Dr. Supian dan kalau ada rezeki, boleh jumpa Dr. Roshani, bakal pensyarah pembimbingku nanti.

Selasa dan Rabu ... rumah berselerak kerana pasang plaster siling dan cornish ... kebetulan abang demam ... dan dapat MC 2 hari. so tak de la aku risau kena tengokkan mamat2 indon tu buat kerja. Malam Khamis, aku dan abang bertungkus lumus bersihkan rumah ... Kesian abang, 2 hari MC tapi tak dapat berehat dengan sebaiknya.

Khamis ... Aman ajak ke IPGM jumpa Pn Yati untuk dapatkan tips sebelum praktikum. Kebetulan memang nak jumpa Eta, so kami janji jumpa di sana sahaja. Ramai2 kawan turut datang sekali. Pn Yati sibuk mesyuarat, hanya dapat peruntukkan masa jumpa kami sewaktu makan tengahari.

Dan satu kebetulan yang baik, Dr. Roshani telefon sewaktu aku di sana. So terus jumpa sekali dan dapatkan nasihat dan bimbingan.

Jumaat, pergi ke SK TTDI Jaya, sekolah aku akan jalani praktikum Isnin nanti. ... jumpa Pn Fuaziah. Aku kena mengajar b. Melayu tahun 5 Intan dan Kajian Tempatan tahun 4 Dahlia. Malangnya aku terpisah dengan patner praktikum, Fida kerana dia akan mengajar sesi petang, kemungkinan Tahun 3.

Sabtu, plan balik kampung awal pagi, tapi abang kena menghadiri kursus LADAP. Dalam 3 petang, bertolak balik kampung. Kami balik kampung aku dulu, sebab aku teringin nak jumpa mak dan minta restu sebelum jalani praktikum ... dan kul 7pm bertolak ke Sg Tengi untuk jumpa Ikmal pulak.

Tengok keputusan periksa pertengahan tahun Ikmal ... semua keputusan dapat markah 90% ke atas, kecuali Math yg hanya dpt 66%. Tapi lihat kertas periksa, memang tak sesuai Tahun 1 ... apapun aku bangga kerana Ikmal dapat no. 3 di sekolah kebangsaan dan juga untuk sekolah agama.

Ahad, dalam 8.30 pagi, kami bertolak balik ke Shah Alam. Abang ada mesyuarat koperasi guru di Seks. 7 ... tapi bukannya nak kejar mesyuarat tu, tapi elaun kehadiran RM70 dan elaun makan RM10.

Dan esok ... insyaallah ... aku akan memulakan praktikum di SK TTDI Jaya ... semoga aku dapat menjalaninya dengan jayanya ... Amin ..... juga untuk rakan2 yg lain ... selamat berpraktikum !

No comments: